Volledig scherm
NEC-speler Jordan Larsson (links). © Joep Leenen

NEC verkoopt Jordan Larsson aan Zweedse IFK Norrköping

NIJMEGEN - De Zweedse spits Jordan Larsson verruilt NEC in de winterse transferperiode voor IFK Norrköping, in de gelijknamige plaats in zijn vaderland. De hoogte van het transferbedrag is niet bekend gemaakt.

Volgens technisch directeur Remco Oversier van NEC is het vertrek van de zoon van Henrik Larsson de voormalige spits van onder meer Barcelona en Feyenoord, voor zowel de aanvaller als voor de club de beste oplossing.

De laatste paar wedstrijden kon Larsson rekenen op een basisplaats op de vleugel door een groot aantal blessuregevallen bij NEC. De aanvaller hoefde van Oversier niet weg, maar hij wilde zelf graag meer speeltijd krijgen.

Perspectief

Oversier: ,,Centraal in de spits is Larsson geen eerste keus en op de flanken komen Arnaut Groeneveld en Mohamed Rayhi terug van een blessure. Wat is dan zijn perspectief op speeltijd? Larsson heeft zelf aangegeven dat hij wil spelen en daarom weg wil. Hij heeft de laatste wedstrijden een goed niveau gehaald en is international van Jong Zweden. Als hij een bijrol krijgt, neemt zijn waarde af.’’

De 20-jarige aanvaller kwam een jaar geleden over van het Zweedse Helsingborg. Oversier: ,, We wilden die investering minimaal terugverdienen. We ontvangen een transfersom en een bonusconstructie.’’

Larsson scoorde dit seizoen vier keer voor NEC in dertien wedstrijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.