Volledig scherm
NEC-speler Jordan Larsson (links). © Joep Leenen

NEC verkoopt Jordan Larsson aan Zweedse IFK Norrköping

NIJMEGEN - De Zweedse spits Jordan Larsson verruilt NEC in de winterse transferperiode voor IFK Norrköping, in de gelijknamige plaats in zijn vaderland. De hoogte van het transferbedrag is niet bekend gemaakt.

Volgens technisch directeur Remco Oversier van NEC is het vertrek van de zoon van Henrik Larsson de voormalige spits van onder meer Barcelona en Feyenoord, voor zowel de aanvaller als voor de club de beste oplossing.

De laatste paar wedstrijden kon Larsson rekenen op een basisplaats op de vleugel door een groot aantal blessuregevallen bij NEC. De aanvaller hoefde van Oversier niet weg, maar hij wilde zelf graag meer speeltijd krijgen.

Perspectief

Oversier: ,,Centraal in de spits is Larsson geen eerste keus en op de flanken komen Arnaut Groeneveld en Mohamed Rayhi terug van een blessure. Wat is dan zijn perspectief op speeltijd? Larsson heeft zelf aangegeven dat hij wil spelen en daarom weg wil. Hij heeft de laatste wedstrijden een goed niveau gehaald en is international van Jong Zweden. Als hij een bijrol krijgt, neemt zijn waarde af.’’

De 20-jarige aanvaller kwam een jaar geleden over van het Zweedse Helsingborg. Oversier: ,, We wilden die investering minimaal terugverdienen. We ontvangen een transfersom en een bonusconstructie.’’

Larsson scoorde dit seizoen vier keer voor NEC in dertien wedstrijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.