Volledig scherm
© Paul Rapp

NEC verkoopt ruim 2.200 seizoenkaarten

NIJMEGEN - De Nijmeegse voetbalclub NEC heeft voor het aankomende seizoen inmiddels 2.200 seizoenkaarten verkocht. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar rond deze tijd, maar toen startte de verkoop ook eerder.

Dat laat NEC-woordvoerder Sander Mijnhijmer weten. ,,Het is nu nog lastig om een vergelijk met het afgelopen jaar te maken. Als je puur naar het aantal dagen kijkt dat de kaarten in de verkoop zijn, scoren we dit jaar veel beter. Afgelopen jaar begon de verkoop van seizoenkaarten echter op het moment dat NEC nog verwikkeld was in een degradatiestrijd en het niet duidelijk was op welk niveau de club zou uitkomen. Het is aannemelijk dat fans daardoor wat langer hebben gewacht met de aanschaf."

Onlangs maakte de club bekend dat NEC-icoon Jack de Gier aankomend jaar aantreedt als hoofdtrainer. Dat zorgde niet direct voor een piek in de verkoop van seizoenkaarten, constateert Mijnhijmer. ,,Maar natuurlijk, positief nieuws helpt wel met de verkoop."

Gelijke prijzen

Net als het afgelopen seizoen komt de NEC ook aankomend jaar in de Eerste Divisie, het op één na hoogste voetbalniveau in Nederland, uit. De prijzen van de seizoenkaarten zijn daarom ook zo goed als gelijk aan afgelopen jaar. Vorig jaar verwelkomde de Nijmeegse club uiteindelijk zo'n 4.800 seizoenkaarthouders.

,,De ambitie is om dit jaar weer in de buurt van dat aantal te komen", vervolgt Mijnhijmer. ,,Onze seizoenkaarthouders vormen een heel belangrijk onderdeel van het fundament onder de club, daarom doen we er alles aan om zoveel mogelijk fans alsnog over de streep te trekken."

Vrijdag 17 augustus gaat het nieuwe seizoen van de Eerste Divisie van start. Daarvoor houdt NEC onder meer nog een open dag voor supporters. Deze zal vermoedelijk in de week voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd georganiseerd worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”