Volledig scherm
Ole Romeny van NEC (links) in actie tegen het Helders Elftal. © Pro Shots

NEC verliest finale toernooi in Den Helder

DEN HELDER - Een aanvallend onmachtig NEC verloor zaterdagavond de finale van het voetbaltoernooi van het Helders Elftal. In Den Helder stond het tegen eerstedivisionist FC Dordrecht na 90 minuten 1-1. NEC verloor daarna de penaltyserie met 4-2.

Het leed kwam voor de Nijmegenaren in tweevoud in de vijftiende minuut. Eerst schoot Anass Achahbar de bal uit een makkelijk gegeven penalty ruim naast het doel en nog geen minuut later lag-ie er aan de andere kant in. NEC-back Guus Joppen werd dolgedraaid door Oussama Zamouri die daarna fraai in de verre hoek scoorde: 0-1.

Keeperswissel

Tot de 70ste minuut kreeg de op volle sterkte gestarte Nijmeegse ploeg daarna weinig kansen. Alleen Ole Romeny scoorde, maar die treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. In de laatste twintig minuten mochten na een zestal wissels de Nijmeegse jonkies het proberen. Uiteindelijk was het Robin Buwalda die een minuut voor het einde de 1-1 binnen kopte uit een vrije trap van Dani Theunissen.

Direct daarna liet keeper de lichtgeblesseerde keeper Gino Coutinho zich vervangen zodat Marco van Duin de penaltyserie voor zijn rekening kon nemen. Hij stopte de trap van Omran Haydary maar omdat Ole Romeny en Lance Duijvestijn misten voor NEC ging de toernooizege naar FC Dordrecht.

Eerder op de dag won SC Telstar met 5-0 van het Helders Elftal en werd zo derde op het toernooi.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.