Volledig scherm
Ayman Sellouf (links) wordt door ploeggenoot Bart van Rooij in de voorbereiding op dit seizoen gefeliciteerd met een doelpunt. Donderdag scoorde de middenvelder ook tegen Racing Genk. © Broer van den Boom

NEC verliest oefenduel van Racing Genk

GENK - NEC verloor donderdagmiddag het oefenduel tegen de Belgische landskampioen Racing Genk met 3-1. De wedstrijd werd achter gesloten deuren afgewerkt.

Bij NEC maakte Rens van Eijden na een blessureperiode van zes maanden zijn rentree. De 31-jarige centrale verdediger werd op 5 april van dit jaar geopereerd in de liesstreek. Van Eijden, die eerder in wedstrijden van Jong NEC zijn minuten maakte en in de laatste wedstrijd tegen NAC inviel in de slotfase, liet een goede indruk achter. Hij speelde de volle negentig minuten.

De huurling van PEC

In de spits koos het trainerstrio François Gesthuizen, Rogier Meijer Adrie Bogers tegen Racing Genk voor Zian Flemming. De huurling van PEC Zwolle is gehaald als de nieuwe ‘nummer 10’ maar kan in de punt van de aanval ook in bal vasthouden om middenvelders de gelegenheid te geven aan te sluiten.

Genk, dat maar liefst acht spelers uit de basis van de laatste wedstrijd tegen Moeskroen miste, omdat die in deze interlandweek waren opgeroepen voor de verschillende nationale ploegen, kwam na 21 minuten op voorsprong door een goal van aanvoerder Sébastien Dewaest, die Branderhorst met een volley passeerde. 

Omdat Genk kan putten uit een selectie van 23 spelers stond er op het bijveld in de schaduw van de Luminus Arena, waar Genk volgende in de Champions League tegen Liverpool speelt, nog een heel aardig elftal.

In de tweede helft wisselde NEC de doelmannen (Job Schuurman voor Branderhorst) en kwamen ook Ayman Sellouf (voor Mart Dijkstra), Etien Velikonja (voor Flemming) binnen de lijnen.

Een benutte strafschop

De Nijmeegse eerstedivisionist kwam in dat tweede bedrijf meer aan de bal en werd ook gevaarlijker. Toch kwam Genk op 2-0 door een benutte strafschop van Bryan Heijnen (overtreding El Karouani). Sellouf bracht NEC dichterbij (assist Sanniez), waarna Velikonja oog in oog met doelman Maarten Vandevoordt verzuimde om NEC op gelijke hoogte te brengen. 

Die misser strafte Paintsil een paar minuten later af met de derde Belgische goal van de middag. Het slotakkoord was voor Velikonja die met een vlammend schot de lat teisterde.

RC Genk – NEC 3-1 (1-0)

Opstelling NEC: Branderhorst (46. Schuurman); Sanniez (79. Hoogveld), Van Eijden, Sturing (30. Odenthal), Kuipers (68. El Karouani); Overtoom, Van Landschoot, Dijkstra (46. Sellouf); Wolters (68. Musaba), Flemming (46. Velikonja), Romeny (68. Okita).