Volledig scherm
ROTTERDAM, 13-11-2019 , Stadium het Kasteel . Dutch Football practice match between Sparta Rotterdam and NEC Nijmegen, Zian Flemming in duel met Spartanen op Het Kasteel. © BSR Agency

NEC verslaat Sparta in oefenwedstrijd in Rotterdam

ROTTERDAM - NEC heeft woensdagmiddag met 4-3 gewonnen van Sparta. De oefenwedstrijd werd gespeeld achter de gelsoten deuren van Het Kasteel.

NEC was verre van compleet. De technische staf van had Etien Velikonja, Randy Wolters, Josef Kvida, Frank Sturing en Jellert van Landschoot om verschillende redenen achtergelaten in Nijmegen en had eerder al een streep gezet door de namen van Bart van Rooij, Tom van de Looij en Ole Romeny. De laatste drie waren opgeroepen voor Oranje onder 19 en Oranje onder 20.

Daarmee bracht de Nijmeegse eerstedivisionist met Rens van Eijden, Jonathan Oikta en Zian Flemming slechts drie spelers binnen de lijnen, die vorige week waren gestart tegen TOP Oss. Aangezien Sparta eveneens flink in de reserves had getast, kwam de Rotterdamse eredivisionist ook maar met drie basisspelers op de proppen.

Sparta kwam enkele minuten voor rust op voorsprong door een doelpunt van Joël Piroe, maar het antwoord van NEC volgde nog voor het einde van de eerste helft toen Jonathan Okita teruglegde op Tom Overtoom en de middenvelder van buiten het strafschopgebied droog uithaalde.

Tweede helft met 17-jarig talent

In de tweede helft werd Rens van Eijden vervangen door de Sieb van Ottele. De 17-jarige centrale verdediger van NEC onder 19 maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht en zag na tien minuten Dante Rigo een vrije trap via de Nijmeegse muur verzilveren: 2-1. Vijf minuten later kopte Lars Veldwijk Sparta naar 3-1 en kwam Thomas Beekman van Jong NEC voor zijn debuut in het veld voor Zian Flemming.

NEC toonde daarna veerkracht. Door binnen tien minuten de wedstrijd helemaal om te draaien. Ayman Sellouf schoot de bal hoog in de korte hoek na een knappe steekpass van Jonathan Okita, Thomas Beekman strafte een blunder van doelman Tim Coremans af en Anthony Musaba bekroonde een korte solo met een schot in de lange hoek.

Opstelling NEC: Schuurman; Sanniez, Odenthal, Van Eijden (Van Ottelen), El Karouani; Hoogveld, Overtoom, Sellouf; Okita, Flemming (Beekman), Musaba.

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.