Volledig scherm
Eros Maddy van Jong FC Utrecht in duel met Bas Kuipers (rechts). © BSR Agency

NEC verzuimt slag te slaan tegen Jong FC Utrecht

VerslagNIJMEGEN -  NEC speelde maandagavond een van de mindere wedstrijden van het seizoen en kreeg Jong FC Utrecht niet op de knieën: 0-0. 

Hoewel het allemaal nog niet sprankelend was, gebeurde er maandagavond in de eerste twintig minuten meer dan een paar dagen eerder de hele eerste helft in Helmond.

Mart Dijkstra stelde na nauwelijks drie minuten Utrecht-doelman Fabian de Keijzer op de proef en Hicham Acheffay stuitte op Mattijs Bramderhorst nadat Rens van Eijden (op tijd hersteld van zijn rugblessure) de bal pardoes in de voeten van de Utrechter had geschoven.

Strafschop

Beide partijen claimden in die openingsfase nog een strafschop, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal wuifde de buitelingen van Jonas Arweiler (FC Utrecht) en even later NEC-verdediger Bart van Rooij resoluut weg.

De mooiste kans was na 27 minuten voor Zian Flemming, maar de aanvaller kopte na een voorzet van Jellert van Landschoot in de handen van De Keijzer. 

Niet thuis

Doelpunten vielen er niet in dat eerste bedrijf, vooral omdat de flankaanvallers bij NEC maandagavond niet thuis gaven. Jonathan Okita, Ole Romeny. Ze waren er wel, maar lieten voor rust bitter weinig zien.

NEC bracht na rust Anthony Musaba voor Tom van de Looi en later Etien Velikonja voor Ole Romeny en moest de geblesseerde Josef Kvida laten vervangen door Frank Sturing. De Nijmegenaren maakten er wel een wedstrijd van maar speelden zo onvoorstelbaar slordig dat er niet meer in zat dan de 0-0.

Omdat De Graafschap verloor bij Jong AZ, leidt NEC nog steeds in de tweede periode en wordt de wedstrijd vrijdag tegen Volendam de absolute topper,  

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.