Volledig scherm
In 2013 speelde Oliver Zelenika (links) met Dinamo Zagreb in de groepsfase van de Europa League tegen PSV. © Pro Shots / Joep Leenen

NEC vindt in Zelenika oplossing voor keepersprobleem

NIJMEGEN - Doelman Oliver Zelenika heeft een contract voor de rest van dit seizoen getekend bij NEC. Daarmee heeft de Nijmeegse eerstedivisionist een vervanger gehaald voor de geblesseerde Norbert Alblas en beschikt het weer over twee keepers in de eerste selectie.

Zelenika was clubloos nadat zijn contract deze zomer afliep bij het Poolse Lechia Gdansk. De Kroaat (25) speelde in zijn vaderland voor Dinamo Zagreb. 

Op het WK in Brazilië in 2014 was hij derde doelman van Kroatië. Zelenika liep de afgelopen twee weken stage in Nijmegen. Maandag tekende hij een contract voor de rest van dit seizoen. NEC heeft de optie de verbintenis met een jaar te verlengen.

Derde stage-doelman

Volledig scherm
De geblesseerde NEC-doelman Norbert Alblas laat zich vervangen door Marco van Duin tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. © Proshots/Erik Pasman

NEC begon het seizoen met drie doelmannen. Na twee duels leverde eerste keus Gino Coutinho echter zijn contract in. Hij stopte per direct met betaald voetbal. Norbert Alblas kreeg vervolgens de voorkeur van trainer Jack de Gier. De doelman, die deze zomer overkwam van Ajax, liep echter een zware knieblessure op. Naar verwachting kan hij pas na de winterstop weer aansluiten.

Marco van Duin verdedigt sindsdien het doel. Hij was voor het aantrekken van Zelenika de enige fitte keeper in de eerste selectie van de Nijmegenaren. Job Schuurman van Jong NEC zat de afgelopen duels op de bank als reservekeeper.

Zelenika was de derde doelman die stage liep in Nijmegen na de blessure van Alblas. Eerder waren Osman Hadzikic en Leonard Nienhuis op proef.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.