Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier tijdens de wedstrijd NEC - Telstar (1-1). © BSR/SOCCRATES

NEC weerspreekt geruchten van politie-inzet bij supportersavond: ‘Pertinent onwaar’

NIJMEGEN - De supportersavond die de Nijmeegse voetbalclub NEC maandag houdt, is gewoon openbaar. Dat laat NEC-woordvoerder Sander Mijnhijmer weten.  Onder meer supporterscollectief HKN laat op sociale media weten dat bezoekers worden gefouilleerd en zich moeten identificeren, voordat zij toegang krijgen tot de supportersavond. Mijnhijmer: ,,Pertinent onwaar.” 

De HKN stelt op Facebook berichten te hebben ontvangen dat ‘de club en politie bang zijn voor ongeregeldheden en er vanavond politie stand-by zal staan. De politie zal overgaan tot preventief fouilleren en vragen om je ID-bewijs.’ De HKN roept daarom op tot een boycot van de avond: ‘puur paniekvoetbal en nergens op gebaseerd deze angst. Wij hebben dan ook besloten om als groep niet te gaan.’ 

Maar volgens Mijnhijmer is iedereen gewoon welkom: ,,Wij gaan niet fouilleren of vragen naar identificatie, hebben dat in het verleden ook nooit gedaan. We hechten juist aan het open karakter van de supportersavond, zeker in deze tijd.” 

De club verkeert sportief in zwaar weer: na het 1-1 gelijkspel tegen Telstar afgelopen vrijdag staat NEC nog altijd op een vijftiende in de Keuken Kampioen Competitie. Tijdens de avond zijn NEC-aanvoerder Rens van Eijden, trainer Jack de Gier en algemeen directeur Wilco van Schaik aanwezig. De supportersavond begint om 19.15 uur in Bikkels in het Goffertstadion.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.