Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier tijdens de wedstrijd NEC - Telstar (1-1). © BSR/SOCCRATES

NEC weerspreekt geruchten van politie-inzet bij supportersavond: ‘Pertinent onwaar’

NIJMEGEN - De supportersavond die de Nijmeegse voetbalclub NEC maandag houdt, is gewoon openbaar. Dat laat NEC-woordvoerder Sander Mijnhijmer weten.  Onder meer supporterscollectief HKN laat op sociale media weten dat bezoekers worden gefouilleerd en zich moeten identificeren, voordat zij toegang krijgen tot de supportersavond. Mijnhijmer: ,,Pertinent onwaar.” 

De HKN stelt op Facebook berichten te hebben ontvangen dat ‘de club en politie bang zijn voor ongeregeldheden en er vanavond politie stand-by zal staan. De politie zal overgaan tot preventief fouilleren en vragen om je ID-bewijs.’ De HKN roept daarom op tot een boycot van de avond: ‘puur paniekvoetbal en nergens op gebaseerd deze angst. Wij hebben dan ook besloten om als groep niet te gaan.’ 

Maar volgens Mijnhijmer is iedereen gewoon welkom: ,,Wij gaan niet fouilleren of vragen naar identificatie, hebben dat in het verleden ook nooit gedaan. We hechten juist aan het open karakter van de supportersavond, zeker in deze tijd.” 

De club verkeert sportief in zwaar weer: na het 1-1 gelijkspel tegen Telstar afgelopen vrijdag staat NEC nog altijd op een vijftiende in de Keuken Kampioen Competitie. Tijdens de avond zijn NEC-aanvoerder Rens van Eijden, trainer Jack de Gier en algemeen directeur Wilco van Schaik aanwezig. De supportersavond begint om 19.15 uur in Bikkels in het Goffertstadion.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.