Volledig scherm
Doelman Joris Delle, Ted van de Pavert (midden) en Arnaut Groeneveld (rechts) lopen gedesillusioneerd het veld af na gelijkspel in Dordrecht. © Pro Shots/Toin Damen

NEC werkt in afzondering toe naar play-offs

NIJMEGEN - De selectie van NEC gaat op trainingskamp om zich in alle rust voor te bereiden op de dubbele ontmoeting met FC Emmen in de halve finales van de play-offs. 

Dat laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten. Het is nog niet bekend waar en hoe lang de Nijmegenaren in afzondering toewerken naar de nacompetitie.

NEC liep zaterdag op de slotdag van de competitie promotie mis. Als de ploeg van trainer Pepijn Lijnders zelf had gewonnen van FC Dordrecht, had de club nog een kleine kans op promotie of zelfs het kampioenschap. NEC faalde echter. In en tegen Dordrecht werd het 3-3.

Quote

De staf is op zoek naar het juiste medicijn zodat we goed geprepa­reerd voor de dag komen

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC

De spelers en staf zijn zaterdagavond na het duel opgewacht bij het Goffertstadion in Nijmegen door zo'n 70 fans. Een aantal scandeerde onder meer 'Lijnders rot op'. Van Schaik: ,,Ik vind dat emotie erbij hoort. Zeker bij NEC is dat ook vaak onze kracht gebleken. Iedereen mag op zijn tijd teleurstelling tonen. Zeker als het ondermaats is. Maar we moeten dit niet normaal gaan vinden.’’

Vertrouwen

Volledig scherm
Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC. © Paul Rapp

De Nijmegenaren kunnen alsnog promotie naar de eredivisie afdwingen in de nacompetitie. In de halve finales speelt NEC op 10 mei (uit) en 13 mei (thuis) tegen FC Emmen. Trainer Lijnders blijft het vertrouwen houden van de directeur.

Van Schaik: ,,We hebben zondag overleg gehad met de staf. Iedereen heeft weer de juiste energie gevonden en is strijdvaardig. De staf is op zoek naar het juiste medicijn zodat we goed geprepareerd voor de dag komen. Ik heb er vertrouwen in dat we het in de play-offs gaan halen. Het moet anders, dat beseffen we. Het is nu ook aan de spelers. Want het beste team wint de play-offs en niet het beste elftal.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.