Volledig scherm
NEC’er Bart van Rooij zet al glijdend Osasuna-speler Brandon van de bal. © BSR Agency

NEC werkt met nederlaag toe naar start eerste divisie

NIJMEGEN - NEC heeft zaterdagavond de oefencampagne afgesloten met een nederlaag. Zeven dagen voor de competitiestart tegen FC Eindhoven verloor de Nijmeegse eerstedivisieclub met 1-0 van het Spaanse Osasuna.

De wedstrijd tegen de club uit La Liga was het slotstuk van de jaarlijkse Open Dag, waartoe ook een spelerspresentatie behoorde die pijnlijk uitpakte: in een vrijwel lege Goffert werden 45 minuten voor de aftrap de spelers voorgesteld.

Blessure

Souffian El Karouani was op dat moment nog basisspeler, maar haakte even later in de warming-up af met een blessure. Daardoor schoof Terry Lartey Sanniez naar links en kreeg Bart van Rooij een basisplaats als rechtsback.

Diezelfde Lartey Sanniez was voor rust betrokken bij twee belangrijke momenten. Eerst stond hij aan de basis van de enige kans van NEC in de eerste helft. Zijn voorzet, door Sven Braken verlengd, werd bijna binnen gekopt door Anthony Musaba.

Even later werd hij simpel uitgespeeld bij het doelpunt van Marc Cardona voor Osasuna. Hij tikte na een aanval over de flank geheel vrijstaand binnen: 0-1.

Mogelijkheden

NEC had na de pauze met de bedrijvige Mike Trésor Ndayishimiye in de ploeg voor Musaba aanvallend meer te bieden. Zo kregen Jonathan Okita (van richting veranderd schot), Braken (kopbal) en Ole Romeny (oog-in-oog met de keeper) goede mogelijkheden.

Omdat Osasuna-spelers Luis Perea, Roberto Torres en Nacho Vidal ook faalden in de afwerking leed NEC nipt de (eerste) nederlaag van de oefencampagne. 

NEC-Osasuna 0-1 (0-1)
28. Cardona 0-1.
NEC: Branderhorst; Van Rooij, Odenthal, Kvida, Sanniez; Dijkstra, Van Landschoot (72. Wolters), Overtoom; Musaba (46. Ndayishimiye), Braken (72. Romeny), Okita.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.