Volledig scherm
NEC-speler Tom Overtoom (links) in duel met Karim Essikal van FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion. © BSR/SOCCRATES

NEC werkt uitduel met Jong PSV af in stadion van ‘angstgegner’ FC Eindhoven

NIJMEGEN - NEC brengt 8 april voor een tweede keer dit seizoen een bezoek aan het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. De wedstrijd in de eerste divisie tegen Jong PSV wordt afgewerkt in het stadion van FC Eindhoven.

Vorig seizoen werkte de Nijmeegse eerstedivisionist het uitduel met Jong PSV, dat doorgaans op trainingscomplex De Herdgang speelt, nog vanwege veiligheidsoverwegingen af in het Philips Stadion in Eindhoven (3-3). De spectaculaire wedstrijd werd door de lege tribunes afgewerkt in een treurige ambiance. In de arena van PSV waren 1.463 fans getuige van het gelijkspel, terwijl er plaats is voor grofweg 35.000 toeschouwers.

NEC heeft slechte herinneringen aan de laatste drie ontmoetingen in de eerste divisie met FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion. In januari verloor de Gelderse club daar de eerste wedstrijd na de winterstop met 3-2. Vorig seizoen verloren de Nijmegenaren in Eindhoven (ook 3-2) de wedstrijd en de koppositie van de eerste divisie. Ook in het kampioensjaar 2015 ging NEC onderuit in het Jan Louwers Stadion: 3-0.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De Graafschap-trainer Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    De Graafschap-trai­ner Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    NIJMEGEN - Mike Snoei was maandagavond opnieuw onder de indruk van de steun die De Graafschap had gekregen vanuit een uitpuilend uitvak in het het Nijmeegse Goffertstadion. De trainer van de Superboeren refereerde er nog maar eens aan na de teleurstellende 1-1 van de koploper in de eerste divisie tegen NEC. ,,Waanzinnig. Dat hele vak bomvol. Dan is het niet alleen vervelend voor mijn spelers, maar ook juist voor die supporters dat we het op het eind nog uit handen geven.’’