Etien Velikonja (rechts) met François Gesthuizen tijdens de training van NEC.
Volledig scherm
Etien Velikonja (rechts) met François Gesthuizen tijdens de training van NEC. © Broer van den Boom

NEC wil NAC van periodetitel afhouden en zelf aanpikken

NIJMEGEN - Hoewel de ploeg op dit moment in de middenmoot van de eerste divisie bivakkeert, kan NEC vrijdagavond een beslissende rol spelen in de strijd om de eerste periodetitel. De Nijmegenaren moeten op bezoek in Breda waar NAC in het eigen Rat Verlegh stadion de eerste prijs van dit seizoen voor het grijpen heeft. 

Ook in Doetinchem zullen de verrichtingen van NEC met meer dan normale belangstelling worden gevolgd. De Graafschap staat een punt achter NAC Breda en kan bij een uitglijder van de Brabanders - net als Cambuur - de koppositie in de eerste divisie en de periodetitel overnemen.

NEC heeft een overwinning broodnodig om aansluiting te houden met de plekken waar de ploeg het oog op gericht heeft: de subtop. Niet alleen voor keeperstrainer Gábor Babos, die zes seizoenen bij NAC speelde, ook bij de trainers Adrie Bogers (twee seizoenen) en François Gesthuizen (vijf seizoenen) roept het bezoek aan Breda warme herinneringen op. ,,Als voetballer heb ik mijn mooiste tijd bij NAC gehad’’, zegt Gesthuizen. ,,Ik speelde veel en haalde ook nog Jong Oranje.’’ 

Drie punten 

Als geen ander kent hij het ‘avondje Breda’. ,,Er kunnen 19.000 man in. Vrijdagavond is het stadion uitverkocht. Dat wordt een heksenketel. Een mooie ervaring voor al die jonge jongens bij NEC. Dat kun je niet trainen. Dat moet je meemaken. En laat één ding duidelijk zijn: wij komen daar om drie punten op te halen.’’

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Sturing, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Flemming, Dijkstra; Musaba, Velikonja, Okita.