Volledig scherm
Frank Sturing (midden) in duel met Ralf Seuntjens van De Graafschap. © BSR Agency

NEC wil tegen FC Dordrecht een sprongetje maken

NIJMEGEN - De ongeslagen reeks sinds de nederlaag tegen FC Eindhoven in de openingswedstrijd van het seizoen is mooi, maar doet er pas echt toe als NEC vrijdagavond de volle winst pakt tegen hekkensluiter FC Dordrecht.

,,Dan sta je bij een groep waar je bij wil horen’’, zegt François Gesthuizen. Tegelijkertijd herkent de trainer de valkuil waar de voetballers van NEC in terecht kunnen komen. ,,Nooit denken: die pakken we wel even. Vorige week speelden maar net met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch. Die ploeg stond op dat moment onderaan.’’

Beter in balbezit

Hoewel hij samen met Adrie Bogers en Rogier Meijer drie dagen later tegen De Graafschap zag dat NEC in de eigen Goffert al weer meer aan de bal was dan in Brabant, leunden de drie trainers nog niet tevreden achterover. ,,In balbezit moeten we beter gaan voetballen. Langer aan de bal blijven, zodat je hoger op de helft van de tegenstander komt te voetballen.’’ Juist daar gebeurde in de laatste wedstrijden niet veel voor de Nijmeegse eerstedivisionist. ,,We creëren te weinig kansen. De laatste fase van een aanval moet iets opleveren. We zijn wel tevreden over het rendement. Dat is hoog. Bijna elke kans is raak.’’

In vergelijking met de wedstrijd tegen De Graafschap wordt de basis van NEC op één plaats gewijzigd. Etien Velikonja begint in plaats van Ole Romeny in de spits.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Sturing, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Flemming, Dijkstra; Okita, Velikonja, Wolters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.