Zian Flemming (links) schudt MVV'er Jerome Deom van zich af.
Volledig scherm
Zian Flemming (links) schudt MVV'er Jerome Deom van zich af. © BSR Agency

NEC wordt winnende goal door de neus geboord

NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf. 

NEC deelde in Limburg de lakens uit , maar bleek niet in staat het overwicht te verzilveren. Vooral Jonathan Okita was het grootste deel van de wedstrijd onzichtbaar en speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen. De vleugelaanvaller, die tegen MVV in De Goffert nog twee keer had gescoord, zou in de belangstelling staan van het Brentford (Championship), maar voor hem was het te hopen dat de club van het tweede niveau in Engeland niet de moeite had genomen om vrijdagavond iemand naar Maastricht te sturen.

Flemming

Omdat ook Ole Romeny en Anthony Musaba een vlakke wedstrijd speelden, peurde NEC nauwelijks kansen uit het overwicht. Dat veranderde na rust met de mogelijkheden voor Zian Flemming, Rens van Eijden en – de beste man van het veld – Jellert van Landschoot.

Bij NEC kwam in de slotfase Dirk Proper nog in het veld voor Ole Romeny, waardoor Zian Flemming naar de spitspositie doorschoof. Prompt kreeg de huurling van PEC Zwolle tien minuten voor tijd de beste kans van de wedstrijd, maar stuitte de bal via de onderkant van de lat weer het veld. Flemming wist zeker dat de bal de doellijn was gepasseerd, maar incasseerde voor zijn woedende protesten slechts een gele kaart.