Volledig scherm
Mike Trésor Ndayishimiye van NEC Nijmegen viert een van zijn goals. © BSR Agency

NEC zet flinke stap naar tweede ronde play-offs

VideoNIJMEGEN - NEC heeft de tweede ronde van de play-offs in het vizier. De eerstedivisionist uit Nijmegen was vrijdagavond in eigen stadion met 2-0 te sterk voor RKC in de heenwedstrijd van de eerste ronde. Dinsdag volgt de return in Waalwijk.

Met een droomstart legde NEC de basis voor een succesvolle nacompetitiestart. Het elftal van interim-trainer Ron de Groot stond in De Goffert na een kwartier al met 2-0 voor tegen RKC.

Mike Trésor Ndayishimiye was bij beide doelpunten betrokken. In de twaalfde minuut scoorde de schaduwspits uit een scrimmage, drie minuten later werd de rebound van zijn schot binnengetikt door Jordy Bruijn.

3-0

Diezelfde Bruijn dacht zijn ploeg in de 37ste minuut zelfs op 3-0 te hebben geschoten. Zijn doelpunt werd een minuut later echter afgekeurd door de VAR. Bij het schot van Bruijn zou spits Ferdy Druijf buitenspel hebben gestaan.

Dat bleek overigens niet de laatste keer in de wedstrijd dat NEC een goal door de VAR afgekeurd zag worden. In de tweede helft floot de videoreferee een doelpunt van invaller Anthony Musaba af, ook omdat Druijf buitenspel stond.

Heel slordig

NEC had het daarna aan zichzelf te wijten dat de return nog spannend is. De Gelderse gigant ging heel slordig om met de ruimte die de Waalwijkers weggaven door het Brabantse offensief.

Veel passes op de helft van RKC kwamen niet aan én als NEC er een keer doorkwam, haalde de thuisploeg de trekker niet over. Zo kopte Jonathan Okita van een paar meter afstand over open doel, schoot diezelfde vleugelspits net naast en kwam wisselspeler Joey van den Berg net tekort.

Overigens mocht NEC over mazzel niet klagen. Zo zag doelman Mattijs Branderhorst de bal tweemaal op de lat belandden. Eerst dwarrelde een voorzet van Darren Maatsen op het aluminium, even later ging een gekraakt schot van Anas Tahiri via de deklat over. Dat waren niet de enige mogelijkheden die RKC had. Dylan Seys faalde twee keer, Stijn Spierings eenmaal.

NEC-RKC 2-0 (2-0)

12. Ndayishimiye 1-0, 15. Bruijn 2-0.

Scheidsrechter: Bax.

Toeschouwers: 8261.

Geel: Bossaerts, Wolters (NEC), Walian (RKC).

NEC: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Ndayishimiye (79. Van den Berg), Bruijn; Okita, Druijf, Wolters (70. Musaba).

RKC: Vaessen; Gaari, Mulder, Drost, Quasten; Seys (65. Maatsen), Rienstra, Tahiri (84. Walian); Spierings, Bilate, Hansson.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.