Volledig scherm
Mathias Bossaerts (links) en Joey van den Berg zijn teruggezet naar Jong NEC en mogen transfervrij vertrekken bij de eerstedivisionist uit Nijmegen. © Getty Images

NEC zet streep door namen van Bossaerts en Van den Berg

NIJMEGEN - NEC heeft Joey van den Berg (33) en Matthias Bossaerts (23) teruggezet naar de beloften. Beide spelers mogen transfervrij vertrekken. Voor Van den Berg stond de deur naar de uitgang al langer open.

De routinier drukte met zijn salaris zwaar op de begroting van de voetbalclub uit Nijmegen die met het vooruitzicht van een derde opvolgend seizoen in de eerste divisie fors moet snijden in de begroting.

Onverwacht

Volledig scherm
Joey van den Berg droeg afgelopen seizoen nog de aanvoerdersband van NEC. © BSR Agency

Het terugzetten van Bossaerts komt onverwacht. De Belgische verdediger speelde vorig seizoen 29 wedstrijden in de basis, maar gaf zelf aan dat hij een transfer wilde, nadat hij zijn basisplaats was kwijtgeraakt.

,,Matthias heeft een gedeelte van de voorbereiding gemist door een paar ongelukkige blessures’’, zegt François Gesthuizen. ,,Wat ons betreft hoorde hij nog bij de selectie, maar hij wilde weg, terwijl wij juist gas willen geven. Dan heb je hier geen perspectief meer en gaan we met jongens aan de gang die wel willen.’’

Met Van den Berg en Bossaerts  komt het aantal spelers dat dit seizoen gratis mag vertrekken bij NEC op zes. Nog tijdens de voorbereiding nam de  club al voortijdig afscheid van Brahim Darri  (naar Fatih Karagümrük in Turkije), Leroy Labylle (naar RFC Seraing in België), Ragnar Oratmangoen (naar Cambuur Leeuwarden) en Paolo Sabak (nog geen nieuwe club). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.