Volledig scherm
Bas Kuipers (NEC, rechts) in duel met James Efmorfidis van Almere City FC. © BSR Agency

NEC zit na derde nederlaag in een diep dal

NIJMEGEN – NEC is de weg even helemaal kwijt. Vrijdagavond verloor de Nijmeegse eerstedivisionist voor de derde keer op rij. Dit keer was Almere City de baas in De Goffert: 2-3.

NEC begon voortvarend. In de eerste tien minuten doken Anthony Musaba en Jonathan Okita al gevaarlijk op in het strafschopgebied van Almere en zette Tom Overtoom Ole Romeny met een heerlijke pass in diezelfde ‘zestien’. De hoek was daarna te moeilijk voor de spits van NEC om doelman Joshua Smits echt in verlegenheid te brengen.

Fantastische dieptepass

Na twintig minuten werd de oud-doelman van NEC dan toch gepasseerd door een boogbal van Okita (na een fantastische dieptepass van aanvoerder Rens van Eijden) maar bracht de lat redding.

Na 23 minuten stond de wedstrijd op z’n kop toen James Efmorfidis ongehinderd kon opstomen omdat Bas Kuipers de versnellingspook in z’n achteruit had gezet en werd Mattijs Branderhorst verrast door een onvervalste dwarrelbal.

Nog geen drie minuten had NEC een antwoord paraat toen Bart van Rooij Romeny bereikte. De spits kwam niet verder dan een mislukte schuiver richting de cornervlag.

Pardoes door de benen

De pech stapelde zich op voor de thuisclub toen Tom Overtoom eerst Joshua Smits tot een redding dwong en direct daarna met een hamstringblessure naar de kleedkamer moest. Vijf minuten later liet Mart Dijkstra zich verrassen en schoot Ricardo Kip de bal pardoes door de benen van de uitgekomen Branderhorst voor de 0-2.

Het korte, maar striemende fluitconcert dat na het rustsignaal dat van de tribunes in De Goffert op de spelers neerdaalde was logisch.

Onverdroten

Na rust pakte NEC moedig de draad weer op. De ploeg van François Gesthuizen, Rogier Meijer en Adrie Bogers zocht onverdroten de aanval, maar had een eigen doelpunt van Radinio Balker (na een actie van Ole Romeny) nodig om terug in de wedstrijd te komen. De goal in de 65ste minuut was de aanzet voor een stormloop, die Almere City nadrukkelijk aan het wankelen bracht.

Zes minuten later maakte Josef Kvida gelijk, maar een minuut verder toverde uitgerekend Youri Loen een voorzet uit zijn ‘linker’ waar Thomas Verheydt wel raad mee wist. De spits van Almere dook voor Kvida op en kopte de bal vallen achter Branderhorst voor de 3-2.

NEC kreeg in een zinderende slotfase nog volop kansen. Vooral de kopbal van Kvida vlak voor het einde leek de 3-3 op te leveren, maar uitgerekend op dat moment verrichtte Joshua Smits zijn beste redding van de avond en likte NEC de wonden na de derde nederlaag op rij.