Volledig scherm
De gebleseerde Norbert Alblas laat zich eind september vervangen door Marco van Duin tijdens de wedstrijd van NEC tegen Go Ahead Eagles. © Proshots/Erik Pasman

Nieuw drama voor doelman Norbert Alblas en NEC

NIJMEGEN - NEC-doelman Norbert Alblas heeft donderdag zijn voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd op de training van NEC.  Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis dinsdag uitgewezen. De keeper is negen tot twaalf maanden uitgeschakeld. 

Alblas was op de weg terug van een blessure aan zijn rechterknie die hij eind september opliep, waarvan de aard niet bekend is gemaakt. Na het trainingskamp van NEC in Spanje deze winter, was de doelman weer aangesloten bij de groepstraining. Het is nog niet bekend of NEC op zoek gaat naar een vervanger voor de keeper die afgelopen zomer overkwam van Ajax.

In 2014 scheurde Alblas in dienst van Ajax de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Het herstel van de keeper, die deze zomer bij NEC tekende, duurde destijds langer dan een jaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.