Volledig scherm
PREMIUM
Wilco van Schaik algemeen directeur van NEC. © Paul Rapp

Nieuwe huurachterstand NEC leidt tot irritatie op het stadhuis

De Nijmeegse voetbalclub NEC heeft al drie maanden geen huur meer betaald aan de gemeente Nijmegen voor het gebruik van stadion De Goffert. De eerstedivisionist heeft inmiddels een betalingsachterstand van ruim 240.000 euro. Hoe groot zijn de zorgen?

Is deze situatie uniek?
Nee, zeker niet. NEC heeft vaker nagelaten op tijd de huur te betalen. Zo bestonden in 2009 en 2010 - jaargangen waarin NEC op sportief vlak nog uitstekend presteerde - forse achterstanden. Ook in 2014 had de club een huurschuld van liefst 700.000 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.