Volledig scherm
Mattijs Branderhorst. © BSR Agency

Nieuwkomer Branderhorst maakt fout goed bij NEC

LEEUWARDEN - NEC pakte vrijdagavond een punt op bezoek bij SC Cambuur, maar had nog bijna met lege handen gestaan toen Kevin van Kippersluis in de slotfase uithaalde. Doelman Mattijs Branderhorst bokste zijn schot echter uit de kruising en maakte daarmee zijn fout uit de eerste helft enigszins goed.

Van Kippersluis haalde vanaf een meter of 25 uit, maar zag Branderhorst op fraaie wijze redden. ,,Ik zat er lekker bij”, sprak Branderhorst. ,,Ik weet dat hij een sterk linkerbeen heeft. Ik zag hem naar zijn linker toedraaien en hij schoot echt goed. Ik denk dat ik goed gepositioneerd stond en er daardoor goed bij kon komen.”

Branderhorst ging bij de openingstreffer van Cambuur in de eerste helft juist in de fout. De keeper tastte mis bij een corner van Robin Maulun, waarna verdediger Matthew Steenvoorden scoorde. ,,Ik zag er niet heel lekker uit daar. Ik probeer veel uit mijn doel te komen en wil daarin belangrijk zijn. Ik ben een grote, brede jongen. Daar ligt mijn kracht. Dan is het zonde dat er iemand voor komt. Het had ook een klein beetje met de wind te maken, al wil ik daar niet de schuld bij leggen. Dit zijn momenten die erbij zitten. Daar moet ik in groeien.”

‘Mijn fout’

Toch vond de doelman niet dat hij had moeten blijven staan. ,,Ik denk wel dat ik uit moest komen. De bal komt in het vijfmetergebied. Ik had het er in de rust nog over met Mathias (Bossaerts, red.). Hij zei dat hij de bal in principe wel kon wegkoppen, maar ik kwam ervoor. Zoiets gebeurt in een split-second. Ik dacht dat ik kon komen. Ik had ‘m moeten hebben of in ieder geval weg moeten boksen. Ik zat mis, helaas. Het was mijn fout, maar als je als keeper vaker komt, houd je ook vaker doelpunten tegen. Dan zit er wel een keer een moment als dit tussen.”

Het was voor Branderhorst zijn tweede wedstrijd voor NEC na de winst op Jong FC Utrecht (4-1) van vorige week. ,,Ik begin nu al meer ritme te krijgen. Ik merk ook dat de communicatie achterin heel goed is. Het stond al veel beter dan tegen Jong Utrecht. Je ziet dat we automatismen krijgen waar we op de training mee bezig zijn. Ik wil de verdediging een compliment geven, want we hebben weinig weggegeven.”

Positief

Hoewel NEC niet veel had aan een punt, koesterde Branderhorst wel het positieve gevoel. ,,Ik denk wel dat we hadden moeten winnen. Met een punt schieten we niet zo veel op. Aan de andere kant verlies je ook niet. Voordat ik kwam is NEC ook vaak genoeg ten onder gegaan. Dan vind ik het wel fijn om een serie neer te zetten waarin we niet verliezen. Daar krijg je toch een gevoel van onoverwinnelijkheid van. Er zit progressie in het spel, dat geeft vertrouwen. Ik zie het positief in.”

Quote

Er zit progressie in het spel, dat geeft vertrouwen. Ik zie het positief in.

Mattijs Branderhorst
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.