Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. © Jelle van Wijk/Brabants Dagblad

Nijmeegse spion jaagt RKC Waalwijk stadion in

WAALWIJK - De aanwezigheid van een Nijmeegse spion leidde er donderdagochtend toe dat de training van RKC Waalwijk ter voorbereiding op de wedstrijd tegen NEC op natuurgras werd afgebroken. In de beslotenheid van het stadion werkte de Waalwijkse club op kunstgras het tactische gedeelte af. 

In een poging om direct terug te keren naar de eredivisie laat NEC niets aan het toeval over. Zo wordt Jan de Hoon, voormalig hoofd opleidingen bij Willem II, geregeld ingehuurd om trainingen van tegenstanders te bezoeken. Daar maakt hij geen geheim van. Een dag voor de laatste training ter voorbereiding op de wedstrijd tegen NEC had hij er nog met RKC-trainer Peter van den Berg over gesproken.

Met zijn aanwezigheid voorkwam hij in ieder geval dat de Waalwijkers zich optimaal konden voorbereiden. Van partijspel op natuurgras kwam niets terecht. Na de warming-up en een rondo dirigeerde Van den Berg zijn selectie naar het stadion. Daar werd de training achter gesloten deuren voortgezet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.