Volledig scherm
NEC oefent in De Goffert tegen Kayserispor. © DG

Oefenduel NEC - Fortuna Düsseldorf gaat niet door

NIJMEGEN - De oefenwedstrijd van NEC tegen Fortuna Düsseldorf gaat komende zaterdag niet door. De Nijmeegse eerstedivisionist zou op de fandag rond het eigen Goffertstadion als dagafsluiting aantreden tegen de Duitsers, die vorig seizoen promoveerden naar het hoogste niveau. 

Uit veiligheidsoverwegingen is er een streep gezet door het duel. De wedstrijd zou worden gespeeld zonder uitpubliek, maar club en politie kregen de afgelopen dagen signalen dat Duitse fans tóch van plan waren naar Nijmegen te komen. Vanwege de veiligheidsrisico’s die dit met zich meebrengt trok NEC in samenspraak met de gemeente en politie de stekker uit het duel.

,,Heel jammer”, reageert woordvoerder Sander Mijnhijmer van NEC, die aangeeft dat het overige programma van de fandag wel doorgaat. ,,De selectie is er die dag ook gewoon. Maar de kans is klein dat we in de korte tijd die er tot zaterdag nog is, een andere tegenstander vinden.”

In het verleden zijn al vaker oefenwedstrijden van NEC afgelast om dezelfde reden. Zo werd in de voorbereiding van 2013 een streep gezet door een oefenduel tegen het Belgische Lierse SK. Vier jaar daarvoor ging een wedstrijd tegen KV Mechelen niet door. Het was een direct gevolg van ernstige ongeregeldheden die plaatsvonden voor aanvang van een oefenwedstrijd tussen NEC en Germinal Beerschot in Groesbeek op 18 juli 2009.

Agressieve Belgische hooligans sloegen destijds in op toeschouwers. Daarbij raakten vijf mensen gewond. De relschoppers waren vertrokken voordat de politie kon ingrijpen. Later volgden alsnog meerdere arrestaties.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.