Jonathan Okita stuurt Jeff Stans van Helmond Sport het bos in.
Volledig scherm
Jonathan Okita stuurt Jeff Stans van Helmond Sport het bos in. © BSR Agency

Okita logische vervanger Musaba tegen GA Eagles

NIJMEGEN - NEC speelt vrijdag de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met Jonathan Okita op de plek van de geblesseerde Anthony Musaba. De enkel van Musaba gaat binnenkort voor vier tot zes weken in het gips, nadat de aanvaller vorige week ongelukkig geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Helmond Sport.

,,Jonathan is de logische vervanger voor Anthony’’, zegt NEC-trainer François Gesthuizen. Okita miste twee weken geleden de uitwedstrijd tegen Telstar door een lichte knieblessure. Tegen Helmond Sport werd hij voor het eerst in negentien wedstrijden buiten de basis gelaten, omdat de trainers vonden dat hij meer moet bieden. Nadat hij tegen Helmond Sport al na negen minuten binnen de lijnen kwam voor Musaba speelde Okita een redelijke wedstrijd, maar faalde hij in vier kansrijke situaties.

NEC (op de zevende plaats) heeft vrijdag de kans om door te pakken. Na de overwinningen op Telstar en Helmond Sport betekent een zege in Deventer dat de Nijmeegse eerstedivisionist eindelijk een van de ploegen in de bovenste helft van het linkerrijtje te pakken heeft. ,,Het wordt tijd dat we dit soort wedstrijden winnen’’, benadrukt Gesthuizen. ,,In dit geval gaan we Go Ahead dan ook nog eens voorbij op doelsaldo.’’

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Dijkstra, Proper, Van Landschoot; Okita, Flemming, Romeny.