Volledig scherm
Mike Trésor Ndayishimiye in duel met Brandon Ormonde Ottewill van FC Dordrecht. © BSR Agency/Broer van den Boom

Okita redt NEC in Dordrecht en sleept punt uit het vuur

DORDRECHT - Een zwak NEC heeft vrijdagavond ternauwernood een punt gepakt op bezoek bij FC Dordrecht: 2-2. De formatie van trainer Jack de Gier gaf de ruime overwinning op Almere City FC van vorige week (5-0) daardoor een matig vervolg en ziet de afstand tot de play-offplaatsen in de eerste divisie weer groter worden.

NEC hoopte het fijne gevoel van een week geleden tegen Almere door te trekken. De Nijmegenaren hielden in De Goffert eindelijk weer eens de nul, maar dat perspectief was in Dordrecht na 45 minuten al vervlogen. Dordrecht, dat in 2019 al vaker won dan in de hele eerste seizoenshelft, kreeg de eerste grote kans op de openingstreffer. Feyenoord-huurling Crycensio Summerville ging op het doel af na een goede steekpass en wipte de bal over keeper Mattijs Branderhorst. Verdediger Terry Lartey Sanniez schoot de bal vervolgens net op tijd weg.

Volledig scherm
Jonathan Okita, Jordy Bruijn en Mart Dijkstra vieren de 1-1 © BSR Agency/Broer van den Boom

Na een afwachtende beginfase liet NEC zich rond de vijftiende minuut wat meer zien voor het doel van Dordrecht. Randy Wolters pikte de bal op na een foutje in de verdediging van de thuisploeg, maar zijn schot werd geblokkeerd. Het aantal kansen was op één hand te tellen. Het was uiteindelijk Dordrecht dat de score opende. Summerville profiteerde van een slippertje van Lartey Sanniez en werkte de bal in twee instanties achter Branderhorst (1-0). De verdediger van NEC raakte daarbij geblesseerd en werd vervangen door Mart Dijkstra. Koud in het veld zorgde hij op aangeven van Jonathan Okita voor de gelijkmaker: 1-1. Voor de middenvelder betekende het zijn eerste officiële goal in 62 wedstrijden voor NEC.

Domper

NEC kreeg meteen na rust weer een domper te verwerken. Linksbuiten Jeremy Cijntje was veel sneller dan NEC-verdediger Mathias Bossaerts en gaf de bal voor. Die rolde door de benen van Josef Kvida en achter hem stond spits Joël Zwarts om af te ronden: 2-1. Zo moest NEC weer in de achtervolging, maar niet voordat Dordrecht opnieuw een kans kreeg. Branderhorst stompte een schot van rechtsback Antonio Stankov uit de hoek. De Nijmegenaren meldden zich daarna via invaller Mike Trésor Ndayishimiye, die stuitte op keeper Bryan Janssen, en Druijf, wiens schot van de lijn werd gehaald.

De bezoekers uit Nijmegen zochten vervolgens de aanval, maar hadden er veel moeite mee om kansen te creëren. Dordrecht hield redelijk eenvoudig stand. Invaller Ole Romeny dacht met nog een kwartier op de klok wel voor de gelijkmaker te zorgen, maar die treffer ging niet door. Voordat de aanvaller de bal in het doel schoof, zou er hands zijn gemaakt door NEC. De Nijmegenaren kwamen daarna nog goed weg bij een kans voor Cijntje, waar Branderhorst redde. Uiteindelijk viel de goal voor de gasten alsnog dankzij Okita, die in de slotfase de bal in het doel werkte: 2-2.

FC Dordrecht - NEC 2-2 (1-1)
35. Summerville 1-0, 41. Dijkstra 1-1, 48. Zwarts 2-1, 87. Okita 2-2.

Scheidsrechter: Van der Eijk.
Geel: Ormonde-Ottewill (FC Dordrecht), Dijkstra, Druijf, Joppen, Labylle (NEC).

NEC: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Lartey Sanniez (40. Dijkstra); Van den Berg, Bruijn (72. Romeny), Labylle; Okita, Druijf, Wolters (53. Ndayishimiye).

FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill; Kok, Schuurman (90. Schalekamp), Smith (69. Timmermans); Summerville, Zwarts, Cijntje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.