Volledig scherm
PREMIUM
Bart van Rooij straalt op het trainingsveld bij NEC. © David van Haren

Ook in Albufeira zijn ze 'keitrots' op NEC-talent Bart van Rooij

NIJMEGEN/ESCHAREN - Terwijl zijn vrienden op vakantie zijn in Portugal werkt Bart van Rooij (17) in eigen land aan zijn droom. De voetballer uit Escharen staat als broekie tussen de kerels van NEC.

De hele dag door sturen zijn vrienden foto’s uit het zonovergoten Albufeira. Ook ’s nachts. Kiekjes uit discotheken, vanaf het strand en in de zee. Breeduit lachend, zo nu en dan met een biertje in de hand.

De Portugese badplaats geldt tijdens de zomermaanden als the place to be voor jongeren. Voor de 17-jarige Bart van Rooij niet. Die werkt zich ruim tweeduizend kilometer verderop in het zweet. Maar al te graag overigens. In Nijmegen leeft hij momenteel zijn droom.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.