Volledig scherm
De bewerkte posters van Der Untergang en The Avengers.

Ophef over filmposters NEC: gaat de ploeg ten onder of wreekt ze zich?

UpdateNIJMEGEN - Met een bewerkte poster van Der Untergang wordt er flink wat olie op het vuur gegooid voor de wedstrijd van NEC zaterdagavond tegen Excelsior. 

Op de poster  is trainer Peter Hyballa groot afgebeeld met daarboven de namen van vier spelers: Dumić, Burnet, Bikel en Breinburg. De titel verwijst naar de dreigende val uit de eredivisie.

Wie de poster heeft gemaakt, is niet duidelijk. De afbeelding circuleert onder Nijmeegse supporters, die hopen dat NEC dit weekend de degradatiekraker tegen Excelsior wint. Op die manier kan 'Der Untergang' in Nijmegen worden voorkomen. 

De gemaakte poster zorgt voor wat ophef, vooral vanwege de associatie met de laatste dagen van Hitler. Tegelijkertijd is er ook een poster opgedoken met een parodie op een poster van The Avengers, die de titel De Ontsnapping draagt. De vier superhelden die in die film spelen overwinnen en wreken zich. 

Deze wrekersposter is waarschijnlijk een antwoord op de eerste poster. Hij werd gepubliceerd op de Facebookpagina van fansite Forza NEC

Volledig scherm
NEC-fans gooien flink wat olie op het vuur met deze Der Untergang-poster. © DG
Volledig scherm
Ook van een filmposter van de Avengers is een parodie gemeekt.

NEC speelt zaterdag in het eigen Goffertstadion tegen de Rotterdamse concurrent, die drie punten meer heeft. De aftrap is om 18.30 uur. Na de wedstrijd van dit weekeinde volgt op 7 mei nog het thuisduel tegen AZ en op 14 mei het uitduel tegen Heerenveen.