Volledig scherm
De profs van NEC wonnen vrijdag met 7-0 van de amateurs van NEC. © David van Haren

Opvallende afwezige bij gewonnen seizoensopening NEC

NIJMEGEN - De profs van NEC hebben vrijdagavond eindelijk weer eens van de amateurs van NEC gewonnen tijdens de traditionele seizoensopening. Het duel eindigde in 0-7. De oefenduels in de voorgaande twee jaar eindigde in 3-3 (2016) en 1-0 voor de amateurs (2017).

Volledig scherm
Ferdi Kadioglu (rechts). © David van Haren

NEC speelde de eerste helft met de sterkste opstelling. Sven Braken maakte na 25 minuten op aangeven van Anass Achahbar de 1-0. Op slag van rust kopte de spits van de profs de 2-0 binnen uit een voorzet van Dani Theunissen. Na rust liep de tweede garnituur van de profs via Mex Bakker, Lowie van Zundert (2), Hicham Haouat en Lance Duijvestijn uit naar 7-0 tegen de eersteklasser.

Opvallende afwezige bij de profs was Ferdi Kadioglu (18). Hij is donderdag licht geblesseerd geraakt op de training. Sinds zijn doorbraak, twee seizoenen geleden, wordt de jeugdinternational met regelmaat in verband gebracht met onder meer eredivisionisten en Turkse topclubs.

Bij NEC speelden wel aanwinsten Gino Coutinho, Anass Achahbar (opnieuw gehuurd van PEC Zwolle) en Josef Kvida mee. Proefspeler Jaden Brown (19) van de beloften van Tottenham Hotspur mocht zich ook de eerste helft laten zien. Voor het oefenduel werd de vierde zomeraanwinst gepresenteerd: Tom Overtoom.

NEC Amateurs - NEC 0-7 (0-2). 25. Braken 0-1, 45+ Braken 0-2, .57. Bakker (0-3), 62. Van Zundert (0-4), 70. Haouat (0-5), 80. Duijvestijn (0-6), 88. Van Zundert (0-7).

Opstelling NEC eerste helft: Coutinho; Joppen, Dijkstra, Kvida, Brown; Oratmangoen, Jansen, Achahbar; Theunissen, Braken, Romeny.
Tweede helft: Van Duin; Van Rooij, Buwalda, Hoogveld, Spierings; Haouat, Smulder, Duijvesteijn, El Haddouti; Bakker, Van Zundert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.