Volledig scherm
Wim Woudsma van Go Ahead Eagles baant zich een weg tussen Rinus Israël links en Carry Steinvoort door. © Jan Drost

Oud-Eagle en NEC-speler Wim Woudsma (61) overleden

Voormalig Go Ahead Eagles-speler Wim Woudsma is op 61-jarige leeftijd overleden. Woudsma, boegbeeld in de jaren 80 bij de Deventer club, was ongeneeslijk ziek. Hij sloot zijn carrière als profvoetballer af bij NEC.

Als verdediger kwam Woudsma tussen 1976 en 1989 tot 430 officiële wedstrijden voor Go Ahead. Daarmee heeft hij na John Oude Wesselink (446) de meeste wedstrijden in het roodgeel achter zijn naam staan. 

Na zijn carrière als profvoetballer, die hij afsloot bij NEC, trainde Woudsma ook nog de jeugd van Go Ahead.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De Graafschap-trainer Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    De Graafschap-trai­ner Mike Snoei geniet van vol uitvak in De Goffert

    NIJMEGEN - Mike Snoei was maandagavond opnieuw onder de indruk van de steun die De Graafschap had gekregen vanuit een uitpuilend uitvak in het het Nijmeegse Goffertstadion. De trainer van de Superboeren refereerde er nog maar eens aan na de teleurstellende 1-1 van de koploper in de eerste divisie tegen NEC. ,,Waanzinnig. Dat hele vak bomvol. Dan is het niet alleen vervelend voor mijn spelers, maar ook juist voor die supporters dat we het op het eind nog uit handen geven.’’