Volledig scherm
Brahim Darri in het trainingspak van FC Den Bosch, de laatste club in Nederland waarvoor hij speelde. © BSR Agency

Oud-NEC’er Darri gaat in Turkije voetballen

NIJMEGEN - Binnen een week nadat zijn nog een jaar doorlopende contract door NEC werd ontbonden, heeft Brahim Darri al een nieuwe club gevonden. De 24-jarige aanvaller is onderdak bij Karagümrük. De voetbalclub promoveerde vorig seizoen naar het tweede niveau, de 1. Lig, van Turkije. In de selectie van 28 (!) spelers is de Darri de zevende aankoop van Karagümrük. 

NEC kocht Darri vorig seizoen van Heracles, maar verhuurde hem na de winterstop aan FC Den Bosch na een conflict met trainer Jack de Gier. Nog voor zijn geplande terugkeer in De Goffert haalde Darri zich de woede van de NEC-fans op de hals door een foto van zichzelf op instagram te zetten waarop hij te zien is in een Vitesse-shirt. Fans lieten bij de eerste training weten dat hij niet meer welkom was door een spandoek met de tekst ‘Darri rot op, Judas’ aan de hekken te hangen. 

NEC liet daarna weten dat Darri zich voorlopig niet hoefde te melden en twee weken de tijd kreeg om een nieuwe club te vinden. Daarna zou hij zich bij de selectie van Jong NEC melden. Toen die termijn verstreken was, ontbond NEC zijn contract. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.