Volledig scherm
Mark Otten. © Fons Sluiter

Oud-speler Mark Otten keert voor derde keer terug bij NEC

NIJMEGEN - Door het vertrek van trainer Jack de Gier en assistent Patrick Pothuizen is afgelopen week een trainerscarrousel in gang gezet bij NEC. Mark Otten is daarin de enige nieuwkomer. De oud-speler keert terug in Nijmegen als trainer van NEC Onder 17.

Ron de Groot, Rogier Meijer en Adrie Bogers leiden het eerste elftal van NEC nadat De Gier en Pothuizen op non-actief zijn gesteld. Meijer en De Groot zijn doorgeschoven van respectievelijk NEC O19 en Jong NEC. Jong NEC dat nu in handen is van keeperstrainer Wilfried Brookhuis. De trainer van NEC O17 Francois Gesthuizen heeft de positie van Rogier Meijer bij O19 ingenomen. De vrijgekomen plek bij O17 vult Otten in.

Derde terugkeer

Otten (33) speelde in de jeugd Brakkenstein en NEC, waarna hij vertrok naar Feyenoord. Dat verhuurde de verdediger aan Excelsior. Vervolgens keerde Otten terug in De Goffert. Hij speelde 63 wedstrijden voor NEC en vertrok in 2011 naar het Hongaarse Ferencváros. Hij zette in 2014 een punt achter zijn voetbalcarrière vanwege knieklachten.

Daarna ging Otten aan de slag als trainer bij de jeugdopleiding van NEC. Vervolgens maakte hij opnieuw de overstap naar Feyenoord, dit keer als jeugdtrainer. Na dit seizoen gaat de voormalig jeugdinternational bij de amateurs van RKHVV uit Huissen aan de slag als hoofdtrainer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.