Volledig scherm
Joey door de ogen van Ruben Oppenheimer. © Oppenheimer

Oud-voetballer NEC brak dronken in bij ziekenhuis

ARNHEM - Een 29-jarige dakloze Arnhemmer, voormalig profvoetballer van onder meer NEC Nijmegen, moet zich verplicht laten behandelen voor zijn alcoholverslaving. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vorige week bepaald.

De oud-voetballer Joey heeft in een koude oktobernacht vorig jaar ingebroken in het Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar, op zoek naar soep en water. Hij was op dat moment dronken. Vervolgens probeerde hij in te breken in diverse woningen in de buurt. Gealarmeerde agenten hebben de oud-prof aangehouden. Sindsdien zat Joey in voorarrest. 

Verschrikkelijk bestaan

Tijdens de behandeling van zijn zaak vertelde hij tegen de Arnhemse rechter dat de drank een vlucht was uit zijn dagelijkse beslommeringen. ,,Op sommige dagen dronk ik vier flessen wijn. Ik had geen woning meer. Sliep soms bij vriendinnetjes, de rest van de tijd op straat. Het was een verschrikkelijk bestaan. Ik was constant dronken en op zoek naar nog meer alcohol.’’

De oud-profvoetballer, die de jeugdopleiding volgde bij Vitesse, is de afgelopen jaren eerder veroordeeld voor diefstal en openbaar dronkenschap. 

Laatste kans

De Arnhemmer, die behalve bij NEC ook actief was bij FC Den Bosch en Helmond Sport, wil zich graag laten behandelen voor zijn verslaving. ,,Het is mijn laatste kans, anders donder ik definitief de afgrond in. Maar het gaat lukken, dat weet ik zeker. Ik wil mijn familie weer trots maken.’’

Lees zaterdag in de papieren krant van de Gelderlander een uitgebreid portret van Joey.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.