Volledig scherm
Zija Azizov met het shirt van zijn nieuwe club NEC. Links naast hem zijn zaakwaarnemer Theo van Veghel, rechts Fred van der Hoorn die bij de overgang bemiddelde. © TPM

Overstap van Zija Azizov van FC Den Bosch naar Jong NEC is rond

NIJMEGEN - Zija Azizov speelt de rest van dit seizoen voor Jong NEC. De overgang van de middenvelder (19) van FC Den Bosch naar de Nijmeegse club kwam woensdagochtend rond.

Het contract van Azizov bij FC Den Bosch, dat doorliep tot 1 juli 2019, is per direct ontbonden. Azizov was in De Vliert overbodig geworden met alle versterkingen die zijn binnengehaald sinds Kakhi Jordania de club overnam. 

De jeugdinternational van Azerbeidzjan speelt op amateurbasis bij NEC. Hij sluit over twee weken aan bij de selectie van trainer Ron de Groot omdat hij eerst op pad gaat met Azerbeidzjan onder 21.

Groeibriljant
Een jaar geleden gold de uit Oisterwijk afkomstige speler nog als een groeibriljant uit de eigen jeugd van FC Den Bosch. Azizov, die van Azerbeidzjaanse afkomst is, speelde de voorbije twee seizoenen 46 competitiewedstrijden in het eerste elftal van FC Den Bosch en scoorde daarin vier keer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.