Volledig scherm
NEC'er Arnaut Groeneveld (tweede van recht) nadat hij de 1-0 maakte tegen FC Volendam. © Joep Leenen

Paniekzaaier Groeneveld blinkt uit bij NEC

NIJMEGEN - Arnaut Groeneveld was de grote man bij NEC vrijdagavond in De Goffert tegen FC Volendam. De vleugelaanvaller kreeg het hoogste cijfer: 8. Hoe presteerden zijn ploeggenoten?

Linksbuiten Groeneveld zaaide vrijdagavond continu paniek in de defensie van Volendam. Geef de aanvaller de bal en er gebeurt iets bij NEC. Groeneveld wist zich wel raad met de ruimte achter de Volendamse verdediging.

Met een lepe vrije trap opende de 21-jarige buitenspeler bovendien de score. Een treffer die bevrijdend werkte voor NEC. Zijn hoekschoppen en vrije trappen zorgden voor veel gevaar voor het doel van Volendam. Waarmee de linksbuiten ook aan de basis stond van de 3-0. Guus Joppen kopte zijn vrije trap binnen.

Groeneveld liet alleen na in de tweede helft wat meer kansen te verzilveren. Hij dook een aantal keer vrij op voor het doel van Volendam.

De rapportcijfers: Delle 6, Joppen 6,5, Sturing 7, Golla 6 (Van de Pavert -), Verdonk 6,5; Dijkstra 6 (Bikel -), Kadioglu 6,5, Breinburg 7; Langil 6 (Schuurman -), Achahbar 6,5, Groeneveld 8.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.