Volledig scherm
NEC-speler Rens van Eijden (rechts) in duel met Anouar Hadouir van Roda JC. foto Broer van den Boom

Pastoor zet Van Eijden op plaats van Zomer

NIJMEGEN - Hij was net zijn aanvoerder Ramon Zomer kwijtgeraakt aan een concurrent, maar Alex Pastoor zat er vrijdagrmiddag ontspannen bij in de persruimte van stadion De Goffert. "Een club in Duitsland was gemakkelijker geweest, maar er lagen afspraken.

Het contract van Ramon loopt af. Hij wilde niet verlengen, dus had de clubleiding hem al laten weten dat hij mocht vertrekken als het gewenste bedrag op tafel kwam", zei de coach van NEC.

Zaterdag tegen AZ staat Rens van Eijden naast Bram Nuytinck in het centrum van de verdediging. "Rens begon door zijn knieblessure met een achterstand aan de voorbereiding. De concurrentie met Ramon en Bram was zwaar. Maar ook Rens heeft zich goed ontwikkeld. Hij speelt."

Door het vertrek van Zomer kwam het aantal spelers dat NEC nog moet halen plots weer op vier. Over twaalf dagen sluit de transferperiode. "Maar de tijd moet je nooit opjagen", glimlachte Pastoor.

Opstelling NEC: Cillessen; Cmovs, Van Eijden, Nuytinck, Amieux; Van der Velden, Schöne, Koolwijk; George, Platje, Nijland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”