Pepijn Lijnders op archiefbeeld in Liverpool.
Volledig scherm
Pepijn Lijnders op archiefbeeld in Liverpool. © Pro Shots / Action Images

Pepijn Lijnders nieuwe hoofdtrainer NEC

NIJMEGEN - Pepijn Lijnders is per direct de nieuwe hoofdtrainer van NEC. Dat maakt de Nijmeegse club bekend. Lijnders tekent een contract voor anderhalf seizoen, met daarbij de optie voor een extra seizoen.

Adrie Bogers, die het afgelopen half jaar de functie van hoofdtrainer vervulde, wordt weer assistent-trainer. NEC zegt in een persbericht tevreden te zijn met de prestaties van Bogers.

De 34-jarige Lijnders, die in 2002 bij PSV als jeugdtrainer en eindverantwoordelijke voor individuele spelersontwikkeling functioneerde, is de laatste elf seizoenen in het buitenland actief geweest bij FC Porto en Liverpool FC. Bij FC Porto was hij zeven seizoenen verantwoordelijk voor het opzetten en doorontwikkelen van de academie, in samenwerking met onder andere Vitor Baía en André Villas-Boas.

Lijnders wordt in Nijmegen voor het eerst hoofdtrainer van een club. Hij zal op het trainingskamp in Estepona voor het eerst de trainingen van het eerste elftal leiden.

Kampioenschap

NEC zegt bewust te hebben gekozen voor de 34-jarige Broekhuizenaar omdat hij past bij de wijze waarop NEC wil voetballen, 'het ontwikkelen van team en individu tijdens trainingen, in combinatie met doorstroom van talenten uit onze academie.' En omdat hij qua persoonlijkheid goed past in de technische staf.

Lijnders zelf is enthousiast: 'De druk om te spelen voor het kampioenschap is er één met een privilege, waar elke topsporter naar op zoek is. Ook naar de samenwerking met deze technische staf kijk ik enorm uit. (...) Ik ben hier écht aan toe en om dan te mogen beginnen bij een prachtige club als NEC is een enorme eer en een prachtige uitdaging.’

Trainers

Lijnders begint bij NEC na roerige jaren op trainersvlak. De afgelopen jaren heeft geen enkele hoofdtrainer van NEC zijn contract uitgediend. In die periode ontsloeg de club drie trainers: Alex Pastoor, Anton Janssen en Peter Hyballa. 

Na het kampioenschap in de eerste divisie liet Ruud Brood zijn contract (1 jaar en optie voor nog 1 jaar) ontbinden en werd hij assistent-trainer bij PSV. Zijn opvolger Ernest Faber diende zijn tweejarig contract (1 jaar en optie voor nog 1 jaar) eveneens niet uit. Hij stapte tussentijds over naar FC Groningen, dat een afkoopsom voor hem moest betalen. Ook Hyballa had een verbintenis met een optie. Bij handhaving in de eredivisie zou zijn contract automatisch met één seizoen worden verlengd.

De trainers van NEC in de afgelopen 5 seizoenen:
2012-2013: Alex Pastoor
2013-2014: Alex Pastoor (ontslagen op 19 augustus 2013)
2013-2014: Anton Janssen (vanaf 27 augustus 2013, ontslagen op 27 mei 2014)
2014-2015: Ruud Brood
2015-2016: Ernest Faber
2016-2017: Peter Hyballa (ontslagen op 24 april)
2017-2017: Adrie Bogers

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.