De relschoppers trapten zondagmiddag ook een (lege) politiebus in elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De relschoppers trapten zondagmiddag ook een (lege) politiebus in elkaar. © Paul Rapp

Politiechef na supportersgeweld NEC - Vitesse: ‘Ze deden er alles aan om ons te verwonden’

NIJMEGEN - Lonneke Hordijk, teamchef bij de Nijmeegse politie, is verbijsterd over de rellen die plaatsvonden na de derby tussen NEC en Vitesse, afgelopen zondag: ,,De agressie was ongekend.”

23 reacties

 • Maarten Berbers

  1 jaar geleden
  Misschien ben ik naïef, maar ik snap het niet. Supporters van de bezoekende club verbieden?? Hebben die iets fout gedaan?
 • Tinus Timmerman

  1 jaar geleden
  Maak ouders (mede)verantwoordelijk voor minderjarigen t/m 21 jaar. Bij veroordeling van het 'kind' dezelfde straf, maar dan omzetten in een geldboete voor de ouders. Als je kind b.v. een taakstraf krijgt, en je dan als ouders ook nog eens in de portemonnee moet tasten, ga je misschien iets aan de opvoeding van je kinderen doen. Het zal niet direct helpen maar op termijn zeker. Ik denk dat menig gezin zich zal bedenken als het budget voor levensonderhoud krimpt door het gedrag van een kind.
 • Walther Liebrand

  1 jaar geleden
  Het mag toch allemaal 25 jaar geleden mocht men al afreizen om naar de stad tegaan en rotzooi te trappen . De leiding gevende van de dorpen zeiden laat ze gaan ik moet om 17.00 uur uit eten . Regering treed eens op . ga eens aan het werk. Langzamerhand vist de overheid overal mee achter het net ,NET met hoofdletters. Waar het ook maar overgaat . Politiek Nederland vooral blijven lachen. en jullie Loon op eisen.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Of ze slaan er te hard op of ze slaan niet hard genoeg. Wat ben ik blij dat ik geen agent van de politie of de ME ben in de wetenschap dat je het nooit, maar dan ook nooit goed doet.
 • M De Bok

  1 jaar geleden
  Naief dat je dit als politie niet zag aankomen, gezien hetgeen vooraf aan de wedstrijd allemaal plaats vond. Volgens mij was het een "zeer hoog risico" wedstrijd. Heeft de inlichtingendienst zijn werk goed gedaan?