Volledig scherm
Leroy Labylle (47) heeft gescoord en bedankt aangever Sven Braken. © BvdB

Profs ruim langs amateurs van NEC

NIJMEGEN - NEC versloeg zaterdag de amateurs van NEC ruim met 7-0. Na een ruststand van 1-0 liepen elf ‘verse’ krachten van de profs in de tweede helft ver weg van de Nijmeegse eersteklasser.

Vier uur voor het tweede oefenduel van deze voorbereiding hadden de ‘broodvoetballers’ nog een pittige training van zo’n anderhalf uur afgewerkt. Toch was de ploeg van François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer opvallend gretig in de stromende regen.

Eerder deze week won NEC met 16-0 van Overasseltse Boys. Zondag hebben de spelers vrij, volgende week wachten twee wedstrijden in Duitsland op dinsdag tegen SF Lotte (vorig seizoen gedegradeerd uit de derde Bundesliga) en op vrijdag tegen SV Wuppertal (regionalliga west). Tussendoor slaat NEC een mini-trainingskamp op in Duitsland.

NEC - NEC (am) 7-0 (1-0): Romeny 1-0, Sellouf 2-0, Polak 3-0, Braken 4-0, Labylle 5-0, Sturing 6-0, Sellouf 7-0.

Opstelling NEC eerste helft: Branderhorst; Van Rooij, Bossaerts, Kvida, El Karouani; Dijkstra, Van den Berg, Ndayishimiye; Okita, Romeny, Wolters.

Tweede helft: Schuurman; Lartey Sanniez, Odenthal, Sturing, Labylle; Sabak, Overtoom, Oratmangoen; Musaba, Braken, Sellouf.

  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.