Rellen rond het Gofferstadion van NEC, na de derby tegen Vitesse.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen rond het Gofferstadion van NEC, na de derby tegen Vitesse. © Paul Rapp

Relschoppers na NEC-Vitesse krijgen taakstraf: ‘Kan me niet inhouden als ik gebruikt heb’

GROESBEEK/NIJMEGEN - Een 24-jarige Groesbekenaar en een 30-jarige Nijmegenaar zijn vrijdag door de politierechter in Arnhem veroordeeld tot werkstraffen voor hun rol in de ernstige voetbalrellen, vorig jaar oktober, bij het Nijmeegse Goffertstadion.

13 reacties

 • BeRo RoBe

  4 weken geleden
  Weer veel te mild, de straffen voor dit geweld moeten veel hoger. En ook een hoge geldstraf om de kosten te betalen die hun hebben veroorzaakt.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  Dit is het zoveelste voorbeeld van wat alcohol, drugs, lachgas, roken, met een mens doet. Er schreef mij iemand dat ik dan maar moest emigreren. Aan dit soort dingen gaat de mensheid ten onder. Dit soort gasten heeft zichzelf gewoon niet meer in de hand. Gewoon bij voetbalwedstrijden alcoholische dranken verbieden. Stuk voor stuk fouilleren in de stadions en je voorkomt een hoop narigheid. Desnoods niet goedschiks dan maar kwaadschiks.
 • Japie Lamers

  2 maanden geleden
  Als hij zich niet kan inhouden als hij gebruikt heeft dan moet hij niet gebruiken, heel makkelijk. Een taak strafje is veel te weinig, Paar maanden de cel in, de schade op hem verhalen zijn hele leven lang.
 • JM Luinge

  2 maanden geleden
  Laat de ME met rubber kogels op dat tuig schieten. Vervolgens degene die zijn opgepakt alle kosten (inclusief schade) laten betalen. Als die lafhartige dodo's solidair zijn delen de overige randdebielen mee in de schade.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Het tuig komt er met een slap strafje vanaf. De volgende keer doen ze het weer. Zo houdt de politie het druk.