Rens van Eijden heeft nij NEC 250 wedstrijden achter zijn naam staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Rens van Eijden heeft nij NEC 250 wedstrijden achter zijn naam staan. © Broer van den Boom

Rens van Eijden is met 250 wedstrijden het boegbeeld van NEC

NIJMEGEN - Rens van Eijden speelde tegen Jong FC Utrecht zijn 250ste wedstrijd in het shirt van NEC. De huldiging voor het begin van de wedstrijd tegen FC Volendam viel in het water door de uitbraak van het coranavirus, maar 250 keer het shirt van een club dragen. Daar mag je even bij stil staan. 

Hij bekijkt de elf namen van voetballers met wie hij in 250 wedstrijden voor NEC in het centrum van de verdediging heeft gestaan met een geïnteresseerde blik. Maar zijn top-5 geeft Rens van Eijden (32) niet prijs. ,,Daar heb ik geen zin in. Dan doe ik anderen te kort’’, zegt de aanvoerder van de Nijmeegse eerstedivisionist.

De allerslechtste uit zijn beginperiode in De Goffert wil hij wel benoemen. ,,Dat was ik zelf. Vooral in mijn eerste jaar deed ik alles fout wat ik fout kon doen. Het was een hel voor iedereen. Voor de supporters, mijn ploeggenoten, de club en voor mezelf.’’ Even daarvoor had NEC hem nog met een 4-jarig contract naar Nijmegen gelokt. ,,De club wilde me al eerder hebben. Ik zat bij PSV op de bank, maar NEC speelde Europees en had Peter Wisgerhof en Ramon Zomer in het centrum. Daar zou ik niet snel tussen komen. Koos ik voor een verhuur aan Willem II.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.