Volledig scherm
Rens van Eijden. © BSR Agency

Rens van Eijden vraagteken bij NEC voor duel tegen Jong FC Utrecht

NIJMEGEN - Het is onzeker of Rens van Eijden maandagavond aan de aftrap verschijnt bij de wedstrijd van NEC tegen Jong FC Utrecht. De aanvoerder van de Nijmeegse eerstedivisionist heeft een rugblessure. ,,Dat moeten we dus even afwachten’’, zegt trainer François Gesthuizen. ,,Uit voorzorg heeft Rens de laatste training overgeslagen. Hij traint binnen. Ik heb hem net gezien. Toen kon hij nog niet veel.’’

Mocht Van Eijden het niet redden, wordt de centrale verdediger waarschijnlijk vervangen door Frank Sturing. Ook Cas Odenthal kan op de positie van de Brabander uit de voeten. Hoewel NEC in eigen stadion  maandag de favoriet is, leert een snelle blik op de ranglijst dat de belofteploeg uit de Domstad aan een goed seizoen bezig is.

,,Utrecht heeft een goede start gehad. De ploeg staat nu tiende, maar ze hebben maar vier punten minder dan wij’’, weet Gesthuizen. ,,Het is altijd weer afwachten welke spelers uit de selectie aansluiten, maar wij spelen natuurlijk wel thuis. Als we deze wedstrijd winnen, blijven we voor de zevende keer achter elkaar ongeslagen. Dan mogen we hardop denken aan de tweede periodetitel. Dan wordt vrijdag uit tegen Volendam een ‘finale’.”

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooijen, Van Eijden (Sturing), Kvida, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny.

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.