Volledig scherm
NEC’er Robin Buwalda zet Bryan Smeets van TOP Oss van de bal. © Broer van den Boom/Soccrates

Robin Buwalda ruilt NEC in voor Finse IFK Mariehamn

NIJMEGEN - Robin Buwalda stapt per direct over van NEC naar het Finse IFK Mariehamn. Voor de centrale verdediger is geen transfersom betaald, laat algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik weten.

In Finland, waar de transfermarkt nog open is, tekende Buwalda een contract tot eind 2020. De Finse ploeg bereidt zich nu voor op het nieuwe seizoen, dat begin april begint. In Nijmegen had Buwalda nog een contract tot het einde van het seizoen.

Buwalda (24) kwam niet voor in de plannen van NEC-trainer Jack de Gier. De verdediger mocht al in de winterse transferperiode vertrekken. In die periode startte Buwalda, die in de zomer van 2016 overkwam van ADO Den Haag, drie keer in de basis.

NEC heeft met Josef Kvida, Mathias Bossaerts en Rens van Eijden nog drie centrale verdedigers in de selectie. Bovendien kunnen ook Frank Sturing en Joey van den Berg op die positie uit de voeten. Het vroegtijdige vertrek van Buwalda scheelt NEC loonkosten.

Het verblijf van Buwalda was geen onverdeeld succes. In zijn eerste seizoen degradeerde de verdediger naar de eerste divisie met NEC. Halverwege vorig seizoen werd hij aan Go Ahead Eagles verhuurd, omdat hij in Nijmegen niet aan spelen toekwam. Dit seizoen deed De Gier sporadisch een beroep op hem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.