Ron de Groot gelooft in kansen NEC

Blik op NECNIJMEGEN - In de tiende aflevering van de ‘Blik op NEC’ zegt Ron de Groot te geloven in de kansen van NEC. De 59-jarige trainer van het belofteteam denkt dat de tweede periodetitel gewonnen kan worden. ,,Omdat de kwaliteiten van de ploegen dicht bij elkaar liggen’’, zegt de 59-jarige oud-voetballer van NEC met een contract voor het leven bij de Nijmeegse eerstedivisionist. 

,,Cambuur heeft een een goede fase gehad. NAC ook’’, weet De Groot. Waarom NEC niet hoor je hem denken. ,,Als de wil om te winnen er is. De wil om te overleven. Dan kun je ver komen.’’ Volgend jaar wordt hij 60. ,,Ik kan nog jaren mee’’, belooft De Groot, die op 28 november 1987 zijn 231ste en laatste wedstrijd voor NEC speelde.

Hij was pas 27 maar verschillende operaties aan zijn enkels maakten een einde aan zijn profcarrière. ,,Toch voetbal ik nog een keer per week bij de veteranen van WVW in Weurt.  Beetje lopen, beetje rennen. Daar kan ik mijn energie kwijt. Ik ben altijd een sportman gebleven.’’ 

Nog steeds heeft hij een goede trap in de benen. Dat bewees De Groot bij het ‘latje trappen‘. Benieuwd naar de score van de ‘veteraan'? Bekijk de beelden!

Ron de Groot.
Volledig scherm
Ron de Groot. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.