Ruud Brood.
Volledig scherm
Ruud Brood. © ANP

Ruud Brood van NEC naar PSV

NIJMEGEN - De weg voor Ruud Brood naar PSV ligt vrij. De 52-jarige trainer van NEC heeft dinsdagavond overeenstemming bereikt met NEC over contractontbinding. Hij tekent een dezer dagen een tweejarige verbintenis in Eindhoven.

Brood wordt bij PSV de assistent van hoofdtrainer Phillip Cocu. Hij werd afgelopen seizoen kampioen met NEC in de eerste divisie. De Nijmeegse club kwam uit op recordcijfers (101) punten.

Doorlopend contract
Brood had een doorlopend contract in De Goffert. Dat moest eerst worden ontbonden om een overgang naar PSV te beklinken. PSV weigerde een transfersom te betalen, NEC bedong een afkoopsom.

Afkoopsom
Uiteindelijk bereikte de Gorinchemmer zelf een overeenstemming met NEC. Hij betaalt een afkoopsom aan de Nijmeegse club. Brood stuurde al 4 weken aan op een breuk met de kampioen van de Jupiler League.

  1. Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon
    PREMIUM

    Volgende Van Beukering-generatie (Joey,18) dient zich aan onder vleugels van oom Jhon

    De Arnhemse voetbalwereld kan zich opmaken voor de entree van de volgende Van Beukering. Vier jaar na de laatste wedstrijden van oud-prof Jhon van Beukering als voetballer voor vijfdeklasser SC Veluwezoom, dient de volgende generatie zich aan in Velp. Neefje Joey (18) komt over van hoofdklasser Silvolde naar de club waar Jhon tegenwoordig trainer is. Veluwezoom kreeg deze week te horen dat de club komend seizoen vierdeklasser is.