Volledig scherm
NEC'ers Jay-Roy Grot, Ali Messaoud en Arnaut Groeneveld verlaten teleurgesteld de Grolsch Veste. © Joep Leenen/Pro Shots

Slechtste uitreeks NEC van deze eeuw

NIJMEGEN - NEC heeft zaterdagavond met de nederlaag bij FC Twente (3-0) een nieuw diepterecord op zijn naam geschreven. De Nijmeegse eredivisionist verloor voor het eerst deze eeuw zeven uitwedstrijden op rij. Zo berekende sportdata bedrijf Opta.

De laatste keer dat NEC zo'n rampzalige reeks neerzette, was maar liefst achttien seizoenen geleden. Tussen december 1998 en april 1999 ging de Gelderse formatie met spelers als Bas Roorda, Danny Hesp, Anton Janssen en Jack de Gier acht keer achter elkaar onderuit op vreemde bodem.

Na de 1-0 overwinning tegen Willem II begin dit kalenderjaar trok NEC telkens aan het kortste eind in een uitduel. De nummer 17 van de eredivisie verloor bij achtereenvolgens Feyenoord (4-0), PEC Zwolle (2-0), PSV (3-1), ADO (1-0), Vitesse (2-1), FC Groningen (2-0) en Twente (3-0). In de zestien wedstrijden buiten het Goffertstadion werden maar negen punten gepakt. Dat zijn er net zoveel als Sparta. Zelfs Roda JC en Go Ahead Eagles pakten er meer (10).

Heerenveen

NEC heeft deze competitie nog één kans om de negatieve uitserie te beëindigen. Op zondag 14 mei wacht in het Abe Lenstra Stadion Heerenveen. Mocht het elftal van trainer Peter Hyballa in Friesland ten onder gaan dan volgt een herhaling van de clubgeschiedenis. Heerenveen is namelijk de tegenstander die NEC op 10 april 1999 de negende uitnederlaag op rij toediende.