Snel duidelijk of NEC geld krijgt van hoofdsponsor Energieflex

NIJMEGEN - Hoofdsponsor Energieflex heeft uitstel van betaling gekregen, maar wat betekent dit voor NEC? Eind deze maand komt er meer duidelijkheid, maar één ding is zeker: NEC staat zeker niet bovenaan de lijst met schuldeisers. Energieflex staat op de rand van de afgrond

Bewindvoerder Willem Jan van Andel laat weten dat hij druk bezig is met de surseance van Energieflex. ,,Volgende week worden de eerste knopen daarover doorgehakt’’, zegt hij. ,,Eind oktober wordt dan duidelijk of NEC nog geld krijgt.’’

In juni 2018 maakte NEC bekend dat Energieflex twee seizoenen op de voorkant van het shirt zou prijken. De energieleverancier betaalt het sponsorgeld in termijnen. NEC maakt niet openbaar of Energieflex achterloopt met de betaling van die termijnen, laat een woordvoerder van de eerstedivisionist weten. De hoogte van het gehele sponsorbedrag is evenmin naar buiten gebracht.

50.000 huishoudens

Bovenaan de prioriteitenlijst staat niet NEC, maar staan de 50.000 huishoudens waar Energieflex gas en elektriciteit aan levert. Daarvoor houdt Van Andel ook nauw contact met ACM (Autoriteit Consument en Markt), die zijn erbij betrokken omdat zij onder meer toezicht houden op de rechten van consumenten, in dit geval dus de afnemers van energie. 

Daarnaast staat de Belastingdienst sowieso bovenaan het rijtje met schuldeisers. ,,Er zijn een aantal schuldeisers die boven NEC gaan, maar daar kan ik nu nog niet meer over zeggen’’, zegt Van Andel.

Van Andel gaat nog in gesprek met NEC, maar wanneer dat precies is, kon hij ook nog niet zeggen.

Failliet?

Voorlopig is het bedrijf nog niet officieel failliet, al heeft het er alle schijn van dat het wel gaat gebeuren.  De ACM trok maandag al de vergunning in van het bedrijf.

Volledig scherm
Nu prijkt nog de naam Energieflex op het shirt van Anass Achahbar en andere NEC-spelers. De vraag is voor hoe lang nog. © Joep Leenen/Pro Shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.