Volledig scherm
NEC-speler Ferdy Druijf. © BSR Agency

Sparta mist veel spelers en wil duel met NEC verzetten, maar de Nijmeegse club ziet geen mogelijkheid

NIJMEGEN - Sparta heeft de KNVB verzocht het duel met NEC zondag 24 maart te verzetten. De eerstedivisionist mist dan veel spelers vanwege interlandvoetbal. Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC ziet echter geen geschikte datum om naar uit te wijken.

Sparta laat op de clubwebsite weten dat de Rotterdammers naar verwachting vijf spelers missen vanwege (jeugd)interlandverplichtingen nationale selecties. Volgens de club is het doorgaan van het duel tegen NEC onacceptabel voor een eerlijk verloop van de competitie, gezien de sportieve en financiële belangen.

Van Schaik laat weten dat ook NEC ook vermoedelijk een aantal spelers moet missen. Zo zitten in ieder geval spits Ferdy Druijf (Oranje Onder 20) en aanvaller Ole Romeny (Oranje Onder 19) in de voorselecties. Ook mist NEC vermoedelijk Bart van Rooij (Oranje Onder 18) en Mathias Bossaerts (België Onder 21). Van Schaik: ,,We hebben naar de kalender gekeken, maar zien geen geschikte datum om naar uit te wijken. We hebben hierover donderdagochtend overleg met de staf. NEC heeft dit eerder meegemaakt en het moeten accepteren.’’

Sparta staat op de tweede plaats in de eerste divisie met negen punten achterstand op koploper FC Twente. NEC staat dertiende en wil de nacompetitie halen. De Nijmegenaren staan drie punten achter op nummer elf RKC, dat op een play-offsplek staat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.