Volledig scherm
NEC'er Ole Romeny (r) krijgt geel van scheidsrechter Sander van der Eijk voor een schwalbe. © Broer van den Boom/BSR-Socrates

Strafschop of fopduik? Romeny: ‘Scheids zei dat ik pap in de benen had’

NIJMEGEN - Ole Romeny was vrijdag na het duel met Telstar (1-1) erg teleurgesteld. Niet alleen vanwege het puntenverlies van zijn NEC, ook omdat de vleugelspits een strafschop werd onthouden. ,,Het was een 100 procent penalty. Echt”, sprak de Nijmeegse tiener na afloop.

Romeny ging vijf minuten voor tijd neer in het strafschopgebied van Telstar. ,,Die tegenstander (Kick Groot, red.) haakt me met zijn voet en trekt me ook nog naar beneden met z’n arm. Ik dacht dat de scheids hem zou geven, maar hij gaf juist mij geel. Voor een schwalbe. Hij zei ook nog dat ik pap in de benen had.”

Romeny kon er met zijn hoofd niet bij. ,,Zelfs van spelers van Telstar kreeg ik te horen dat het een strafschop was. Misschien dat de scheids hem niet gaf omdat ik er vorige week tegen Eindhoven een kreeg. Ik houd hier een gevoel van onrechtvaardigheid aan over. Dit kost ons ook gewoon de drie punten. Iedereen ging er ook vanuit dat we deze wedstrijd wel zouden winnen.”

Romeny was na afloop ‘helemaal kapot’. Logisch ook, de behendige buitenspeler speelde voor het eerst sinds 10 oktober (ook tegen Telstar, alleen uit) weer eens negentig minuten. Romeny verving in de basis Brahim Darri, die door trainer Jack de Gier deze week uit de selectie was gezet na een woordenwisseling in de rust tegen Eindhoven. ,,Wat er precies is gebeurd, weet ik niet. Ik was aan het warmlopen”, keek Romeny terug. ,,Voor mij komen er wel kansen. Niet dat ik met de concurrentie bezig ben hoor. Ik moet zelf goed spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.