Volledig scherm
Frank Sturing (r) in duel om de bal met Volendam-speler Enzo Stroo. © ProShots

Sturing sluit mogelijk later aan bij NEC

NIJMEGEN - Frank Sturing moet mogelijk de eerste trainingen bij NEC van komend seizoen laten schieten. De verdediger van de Nijmeegse eerstedivisionist is onlangs geopereerd aan zijn rechterenkel.

Tijdens een kijkoperatie is bij Sturing (21) een stuk bot in zijn rechterenkel verwijderd. Gelijktijdig werd het gewricht schoongemaakt. 

De Nijmegenaar brak acht jaar geleden zijn enkel en ondervond daar zo nu en dan hinder van. Omdat hij de laatste tijd pijnvrij speelde, twijfelde hij over een operatie. Toch ging het talent uit eigen kweek meteen na de play-offs onder het mes.

Sturing meldde zich zaterdag op de club op krukken, om zo de bekerfinale van NEC O17 te bekijken. ,,Dit was het juiste moment voor een operatie”, legde hij uit. ,,Ik revalideer tijdens de zomerstop, volg een individueel programma. Hardlopen behoort daar in eerste instantie nog niet toe. Ik verwacht na de zomer snel bij de groep aan te sluiten. In de eerste of tweede trainingsweek al.”

NEC begint op zondag 1 juli met het nieuwe seizoen, de eerste training van de nieuwe coach Jack de Gier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”