Volledig scherm
Frank Sturing (rechts) houdt in de bekerwedstrijd tegen Excelsior Mendes Moreira van de bal. © BSR Agency

Sturing speelt bij NEC als Kvida Cambuur niet haalt

NIJMEGEN - Josef Kvida mist bijna zeker de topwedstrijd vrijdag in Leeuwarden tegen Cambuur. De centrale verdediger van NEC raakte dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Excelsior geblesseerd aan zijn enkel, toen hij na een kopduel verkeerd terecht kwam op het kunstgrasveld in Rotterdam. De 22-jarige Tsjech trainde donderdag niet mee met de selectie.

,,We kijken het vrijdag nog even aan’’, hield François Gesthuizen de deur op een kier. ,,Hij loopt alweer beter dan woensdag. Het zou jammer zijn als hij Cambuur niet haalt. Josef is dit seizoen toch een stabiele factor achterin. Maar hij moet wel volledig fit zijn. We spelen ook nog eens tegen de koploper.’’ 

Als Kvida het niet haalt, komt de naam van Frank Sturing weer op het wedstrijdformulier. De 22-jarige Nijmegenaar moest eerder dit seizoen zijn plaats rechts in het centrum van de verdediging afstaan aan Rens van Eijden die na zes maanden blessureleed zijn rentree in de basis maakte tegen Jong PSV. Sturing: ,,Ik vond het zuur om een stapje terug te moeten doen, maar het is ook weer de kracht van ons team. We hebben een brede en goede selectie.’’ 

Basis op vijf plekken gewijzigd

Dinsdag voor het bekerduel tegen Excelsior werd de basisopstelling  - in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen MVV -  nog op vijf plekken gewijzigd. Rens van Eijden, Bart van Rooij, Ole Romeny, Mart Dijkstra en Tom van de Looi kregen rust. De laatste twee waren licht geblesseerd. Vrijdag is bijna alles weer bij het oude en kiest de technische staf voor de spelers die tegen Jong PSV, Jong AZ en MVV de negen punten pakten. 

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Sturing, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny.