Volledig scherm
Karim Essikal in duel met Tom Overtoom. © proshots

Sturing trekt boetekleed aan na nieuwe nederlaag NEC

NIJMEGEN - Frank Sturing hield een rotgevoel over aan zijn eerste basisplaats bij NEC deze competitie. De 21-jarige Nijmegenaar ging tegen FC Eindhoven (0-1) in de fout bij de enige treffer en werd ook nog eens in de rust gewisseld.

Sturing, die in de voorgaande acht duels in de eerste divisie slechts eenmaal was ingevallen, was betrokken bij het winnende doelpunt van Branco van den Boomen, de aanvoerder van Eindhoven. ,,Ik ga daar niet volledig vrijuit, mag daar de bal niet zo verliezen”, zei Sturing.

Bal ontfutseld 

Hij liet zich de bal ontfutselen na een pass van Rens van Eijden, die een paar meter van hem afstond. ,,Ik had niet meer verwacht dat Rens me zou inspelen, nadat de voorzet niet goed werd weggewerkt. Ik stond niet open, had geen idee wat er in mijn rug gebeurde. Heel zuur dat die bal er dan ook nog inviel.”

Veel tijd om het goed te maken, kreeg Sturing niet. Hij werd in de pauze vervangen. ,,Het is duidelijk dat ik geslachtofferd werd.” Niet zozeer vanwege zijn fout, vond hij. ,,Want de eerste helft liep het niet. We konden geen druk op Eindhoven zetten, speelden allesbehalve compact en leden continu balverlies. Daardoor was ik net als de andere middenvelders aan het zwemmen. Ik vond het enigszins ook wel logisch dat ik werd gewisseld. We moesten wel aanvallender gaan spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.